vineri, 11 mai 2012

Jurnal de bord

No. 4 - Intrebari.

Ciudat sau nu, sunt momente in viata cand tot ceea ce ai realizat pana in acel moment e egal cu 0. Ca ai construit 5 case, ca ai n masini, ca barbatul/femeia te-a inselat in nenumarate randuri, ca v-ati adresat injurii la 3 dimineata cand copilul vostru statea cu patura in cap si era speriat, ca el e alcoolic, ca ea umbla, ca ai aur, ca ai mancat prima inghetata pe bat la 5 ani, ca ai mancat toata viata mamaliga in loc de paine, ca locului caruia i-ai spus casa te-a facut mereu sa te simti stingher... Nimic din toate astea nu au nici cea mai mica valoare, toate palesc in fata mortii. Nu te gandesti decat cum s-o pacalesti, cum sa mai furi putin timp sa razi.

Si ce? Si ce daca iti spun astea? Oricum nimic nu se schimba, dar pune-te 2 secunde, nu mai mult, in locul unei astfel de persoane. Ne pierdem timpul alergand dupa bunuri materiale, dar oare cate dintre ele chiar te fac fericit? Cate iti spun noapte buna? Cate te indeamna sa dormi linistit? Pentru cate traiesti fara sa iti dai seama? Libertatea nu ne-a fost furata niciodata. Intotdeauna ne-am rapit libertatea de unii singuri. Ca poate x crede ca e exagerat, si ce? Tu ce crezi? Crezi ca fericirea nu presupune si ea sacrificii? Nimic nu vine fara ceva la schimb, nu ma refer la bani si in nici un caz la orice alt fel de bun material.

Totul e o lectie. Oamenii intra in viata ta pentru a-ti da o lectie de viata sau pentru a primi una. Unele sunt o adevarata palma dupa ceafa, altele sunt atat de subtile ca ai zice ca totul a fost in van. Dar niciodata, absolut niciodata nu se intampla ceva fara un motiv. Ca e unul voit, ca e unul menit sa se intample ca sa deschizi ochii...nu conteaza, trebuie sa vezi. Trebuie sa inveti. Opreste-te din alergat, mergi la pas, priveste totul ca si cum ai avea alti ochi, unii imprumutati, in care se stocheaza tot ce vezi, apoi ii dai inapoi. Ce-ar vedea celalalt? Tu ce-ai vrea sa vezi?

Sunt libera. Traiesc. Iubesc. Respir. Gandesc. Iert si te accept.

Vineri, Mai 11

Niciun comentariu: