miercuri, 31 martie 2010

In umbra zilei de maine

Avem de gand sa ne acceptam conditia de rege sau regina sau continuam sa jucam ca simplii pioni,in umbra celor mari ? Mai intai de toate ma framanta o intrebare. De ce? Nu ma refer la un statut social de nepatruns sau la conturi bancare ce stau sa explodeze de atatea zerouri,ci pur si simplu la personalitatea fiecaruia. De ce toata lumea se lasa constransa de societate sau de cei cu o influenta puternica? Cu ce sunt ei mai buni fata de cei manipulati? Pai nu e greu nici macar de presupus,am observat ca tuturor le place statutul de sefie insa pana acolo sunt in stare sa se umileasca si nu doar pe ei , poate si pe cei din jur. Fratilor (mult spus,prea mult) pentru ce atat efort? Oare e chiar asa greu sa ai niste principii peste care sa nu poti calca indiferent de situatia data? Nu sunt socata,nici macar uimita de ceea ce se intampla...E simplu intr`adevar sa iti dai cu presupusul dar nu e simplu sa fi om.

Problema se prezinta cam in felul urmator. Bossu` iti promite o avansare daca il scoti din cacat,asa ca iti surade maxim ideea de a fi promovat pentru un simplu favor,doar ca pana la promovare trebuie sa inghiti,chiar daca ti`ar placea sa scuipi si o faci doar pentru ca Bossu` stie sa te manipuleze sau sa iti mai dea doua trei stimulente,nesemnificative in fond...dar pentru tine conteaza,crezi ca i`ai castigat respectul sau poate chiar increderea. In realitate crede`ma ca nu da nici doi bani pe tine,doar ca are nevoie de tine intr`un moment sau altul,caci aduna foloase de pe urma ta,pe scurt...se foloseste de tine. Iar in lumea asta nu ai sa castigi decat daca esti mai pervers ca ei,asa ca de unde ideea de om?!


Aparent tatii si mamicile isi initiaza copilasii in viata : " Mama daca faci ce ti se zice o sa ajungi departe" Cacat ma. O sa ajunga alt ratat de pe urma caruia se profita. "Lasa mama nu te stresa cu astea ca il cunosc eu pe x si pe y...o sa iei si bacu` si o sa si muncesti".. La sapa cu voi ma. V`ati obisnuit ca puteti avea totul cu bani,rahat nu o sa aveti personalitate,nu o sa aveti suflet,nu o sa aveti prieteni pe bune,nu o sa aveti o nevasta sau un sot care sa va iubeasca (poate doar banii vostrii),in fond nu o sa aveti nimic,asa ca va urez portofele cat mai groase si oameni jegosi care sa profite de pe urma "grosimii" voastre.

Toata lumea se plange,dar nimeni nu face niciodata nimic,asta pentru ca se complac in aceeasi situatie de zeci de ani...si daca societatea mananca de 3 ori pe zi cacat asta va face si el ca sa fie in ton cu realitatea. Da.Realiatea,dar realitatea ce va este aratata...Inteleg ca realul reprezinta ceva diferit pentru fiecare individ in parte,poate asta ma enerveaza cel mai tare. Pana la urma fiecare alege sa faca ce vrea. E loc destul sub soare,mai ales ca toti vor sa stea la umbra...

2 comentarii:

George Colang spunea...

Este comod sa stai la umbra si nu la caldura. Orice om prefera comoditatea in dauna muncii.

Anonim spunea...

Am avut dovada la faza cu turma...Tara asta e o mare stana in care multi sunt oi si merg frumos cu turma fie de nevoie sau din prostie ...si poate in final ajung si ei niste ,,Miorite'' preferatele ciobanului. Ce e mai trist e ca banul chiar a ajuns sa ,,invarta'' Pamantul,sau cel putin Romania'. **CRISTI I AM**