marți, 19 iulie 2011

Drog sau traire?

Silent Strike & Lucian Ban & Alex Harding - Without Warning by Silent Strike

Droguri. Tutun, cofeina, alcool, marijuana, cocaina, heroina, LSD si multe altele. Atat stiu toti, ca drogurile sunt substante toxice care provoaca dependenta, dar toate au acest efect cand sunt consumate excesiv si frecvent. Dar dragostea, pasiunea, suferinta...ce sunt? Ne rezumam la faptul ca sunt considerate trairi, ca se intampla zilnic cuiva si ca de voie de nevoie le acceptam? Drogurile enumerate mai sus reprezinta o dependenta de tip fizic, dragostea in schimb este o dependenta de ordin sufletesc, o dependenta capabila sa sacrifice orice, oricand, o necesitate care nu te mutileaza, dar te poate sfasia de durere. Pasiunea naste din dragoste si se manifesta cald, linistitor sau aprins, dar si pasiunea face victime. Suferinta...suferinta este reactia obtinuta in urma nepotrivirii celor doua si doare de cele mai multe ori...atat de tare incat mereu ai senzatia ca n-ai mai putea inca o data. La a doua ocazie realizezi ca esti puternic, ca nimic nu va fi atat de greu.

Pai si daca toxicomanii renunta pur si simplu la acest stil de viata, la dragoste cum renunti? Simplu. Nu renunti niciodata, e mai puternic decat orice drog si nu, nu are leac. Suferinta este insasi sevrajul unei iubiri impatimite, reprezinta insasi definitia durerii. Simti cum brusc toata starea de euforie este absorbita de realitate, cum pe tine pun stapanire cele mai grele ganduri, amintiri, mirosuri, vorbe, fiind menite sa joace o hora in care tu nu poti tine pasul.

Iubesc dragostea, ador sa iubesc si stiu ca in spatele entuziasmului meu sta mereu ascunsa o portie de drama, dar e drama mea, suferinta mea nu e decat un final pentru fiecare tip de iubire, caci doar un nebun poate sa creada ca iubim la fel. Imi iubesc si suferintele pentru ca sunt ale mele si fara ele as fi goala. Lipsa ei ma innebuneste, ma face sa actionez necugetat.

E iar dimineata, dar una din cele fara gramul meu de dragoste.

**Iubind pur si dezinteresat poti atinge orice culme de neatins, iubiti viata, iubiti-va partenerul/a, iubiti tot si acel tot se va asterne la picioarele voastre, fara sa intepe, fara sa incarce plamanii si fara sa distruga ceva ce a fost menit sa dainuie prin frumusetea iubirii.** Ida Abel

Un comentariu:

Anonim spunea...

Love makes your soul crawl out from its hiding place. ~Zora Neale Hurston